Help:Inhoud

Air Traffic is een Britse Indieband uit Bournemouth, Engeland. De naam van Air Traffic is afgeleid van de plek waar ze vroeger repeteerden, het vliegveld van Hurn. De apparatuur van de band kon tijdens repetities signalen oppikken van de luchtverkeersleiding van het vliegveld. Kenmerkend van de muziek van Air Traffic is dat er veel gebruik wordt gemaakt van de piano. De liedjes zijn gecomponeerd door de zanger van de band, Chris Wall.

Inhoud [verbergen] 1 Bandgeschiedenis 2 Discografie 3 Hitlijsten 3.1 Albums 3.2 Singles 4 Links


[bewerk] Bandgeschiedenis

Chris Wall Jim Maddock Tom PritchardAir Traffic's eerste single met de nummers "Just Abuse Me" en "Charlotte" kwam uit in juli 2006 op het platenlabel Club Fandango. Van deze single werden binnen enkele dagen na de release 500 exemplaren verkocht. Door deze verkoopcijfers werd de band inschreven bij Tiny Consumer, van platenproducent David Kosten. Daarna werd de band ook ontdekt door de radiozenders en met het nummer "Never Even Told Me Her Name" was Air Traffic te horen op de Engelse radiozenders Radio 1 en Kerrang! Radio.

Het grootste deel van augustus en september 2006 brachten ze door in de opnamestudio in Monmouth, Wales. Hierna kwamen er vier nummers uit als een EP op 30 oktober. Dat waren: "Never Even Told Me Her Name", "Get In Line", een akoestische versie van "Time Goes By" en een demo van "Shooting Star" die later nog uitgebracht werd.

Op 24 november 2006 had Air Traffic zijn eerste televisieoptreden bij Later With Jools Holland naast de optredens van The Killers en Lucinda Williams. Ze speelden toen beide nummers van hun eerste single, "Charlotte" en "Just Abuse Me".

Air Traffic heeft op 26 maart 2007 het nummer "Charlotte" opnieuw uitgebracht. Het was een poging om in de hitlijsten te komen. "Charlotte" haalde de 33e positie in de UK Singles Chart. De band bracht de single "Shooting Star" uit op 18 juni 2007.

Op 28 juni 2007 speelden ze op Rock Werchter. Op 24 juni en 17 augustus 2007 kwam Air Traffic naar Nederland. Ze traden op op Parkpop en op het Lowlands Festival. Op 31 mei 2008 was de band op Pinkpop te zien.

Op Donderdag 3 juli 2008 mochten ze het festival Rock Werchter openen, waar ze ook vrijdag op de Main Stage speelden omdat Pete Doherty en zijn babyshambles hadden afgezegd.