Κλειδωμένα PDF


Μερικά αρχεία τύπου PDF είναι κλειδωμένα έτσι ώστε η εκτύπωσή τους και η επεξεργασία τους δεν επιτρέπεται. Όμως, αν το αρχείο ανήκει στον δημόσιο τομέα, μπορείτε να αφαιρέσετε αυτόν τον περιορισμό. Αυτή η σελίδα είναι αφιερωμένη στα άτομα που μοιράζονται διάφορους τρόπους για να ξεκλειδώνεις κλειδωμένα αρχεία PDF.


Contents

Μέθοδοι

Χρησιμοποιώντας το PDF Split and Merge

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή για να χωρίσετε και να επανενώσετε αρχεία PDF, αλλά μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για να ξεκλειδώσετε κλειδωμένα αρχεία PDF. Με αυτή τη μέθοδο δεν υπάρχουν απώλειες (δηλαδή η ποιότητα παραμένει ίδια). Επιπλέον, γίνεται επανασυμπίεση χωρίς απώλειες σε μερικές περιπτώσεις, με το τελικό αρχείο να είναι μικρότερο από το αρχικό.

Πώς να το κατεβάσετε

  • Main page - Γενικές πληροφορίες για τοproject, καθώς και σημείο εισόδου ιστοσελίδας.
  • Download page - Λίστα με σχετικά αρχεία για να κατεβάσετε.
    • Χρήστες Windows: Χρησιμοποιήστε τον installer που παρέχεται (το όνομα του αρχείου είναι pdfsam-win32inst-v0_6_sr3.exe, στην έκδοση 0.6sr3).
    • Χρήστες OS X και *nix: Χρησιμοποιήστε το universal Java package (το όνομα του αρχείου είναι pdfsam-0.6sr3-out.zip, στην έκδοση 0.6sr3). Ανοίξτε το αρχείο, και κάντε διπλό κλίκ στο pdfsam-0.6sr3.jar, ή, αν αυτό δεν δουλέψει, τρέξτε java -jar /path/to/pdfsam-0.6sr3.jar από κονσόλα.
  • Προυποθέσεις
    • Java Runtime Enviroment - Συνήθως είναι ήδη εγκατεστημένο. Αν δεν είστε σίγουροι, δοκιμάστε να τρέξετε το πρόγραμμα πρώτα.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε για ξεκλείδωμα

Μπορείτε απλώς να χρησιμοποιήσετε το merge tool για να κάνετε merge ένα αρχείο PDF, και το τελικό αρχείο θα πρέπει να είναι ξεκλείδωτο.

Υποβολή πίσω στο IMSLP

Παρακαλώ να ανεβάσετε το αρχείο πίσω στο IMSLP αν είναι δυνατόν.

Αν η διαδικασία ξεκλειδώματος που κάνατε είναι χωρίς απώλειες και δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στο μέγεθος του αρχείου, μπορείτε να ανεβάσετε απευθείας το αρχείο στο ίδιο όνομα αρχείο, αντικαθιστώντας το παλιό. Αλλιώς, παρακαλούμε να το ανεβάσετε σαν ένα ξεχωριστό αρχείο (προσθέτοντας "(unlocked)" ή "(fixed)" στο όνομα αρχείου), και να το υποβάλλετε στην ίδια σελίδα έργου με το αρχικό αρχείο, με μια σημείωση στο πεδίο Misc. Notes (Διαφ. Σημειώσεις).

Επίσης, αν ανεβάσατε το αρχείο στο ίδιο όνομα αρχείου με το πρωτότυπο, μπορεί να υπάρχει μια καθυστέρηση 24 ωρών προτού η καινούρια έκδοση να εμφανιστεί στον διακομιστή εικονών (image server) του IMSLP, οπότε μην πανικοβληθείτε αν βρείτε την παλιά έκδοση του αρχείου να υπάρχει ακόμα ενώ μόλις ανεβάσατε την καινούρια. Περιμένετε τουλάχιστον 24 ώρες προτού το δοκιμάσετε.