IMSLP:Συνήθεις Ερωτήσεις


Άλλες Γλώσσες: English - Ελληνικά


Αυτή η σελίδα περιέχει μια λίστα με συνήθεις ερωτήσεις.


Contents

Γενικά

Τι είναι το IMSLP?

Το IMSLP βγαίνει από το International Music Score Library Project (Πρόγραμμα Διεθνούς Βιβλιοθήκης Μουσικών Παρτιτούρων) και ξεκίνησε στις 16 Φεβρουαρίου το 2006. Είναι ένα project για την δημιουργία μιας εικονικής βιβλιοθήκης παρτιτούρων που ανήκουν στον δημόσιο τομέα, βασισμένη στις αρχές του wiki, αλλά είναι και παραπάνω από αυτό. Οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες, να υποβάλλουν τις δικές τους συνθέσεις ή να ακούσουν συνθέσεις άλλων χρηστών, και έτσι γίνεται το IMSLP μια ολοένα διευρόμενη μουσική κοινότητα, από τους λάτρεις της μουσικής για τους λάτρεις της μουσικής.
Βλ. επίσης: IMSLP:Στόχοι

Τι είναι το 'Wiki'?

Το wiki είναι μια ιστοσελίδα η οποία βασίζεται στην συνεργασία μεταξύ των μελών της (ή μερικές φορές και ανώνυμους χρήστες, αν και η διεύθυνση IP τους καταγράφεται για λόγους ασφαλείας), όντας επεξεργάσιμη από τον καθέναν. Ο δημιουργός του πρώτου wiki (WikiWikiWeb) είπε ότι ένα wiki είναι "η πιο απλή online βάση δεδομένων που θα μπορόυσε ποτέ να δουλέψει".
Για περισσότερες πληροφορίες, Wiki (στην Wikipedia)

Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του IMSLP?

Κανείς δεν είναι ο απόλυτος "ιδιοκτήτης" του IMSLP. Παρ'όλ'αυτά, αν υπάρχει ένα άτομο στο οποίο θα μπορούσαμε να αποδώσουμε την δημιουργία του IMSLP είναι ο Feldmahler ο οποίος ξεκίνησε το όλο πρόγραμμα και είναι υπεύθυνος για την πληρωμή και διαχείριση των διακομιστών (servers) του IMSLP, καθώς και για να ανανεώνει το λογισμικό Wiki. Κατα τα άλλα, το IMSLP ανήκει στην κοινότητα, σε όλους τους ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει σε αυτό.

Ποιοί είναι οι διαχειριστές (administrators)?

Οι διαχειριστές (administrators) ή 'sysops' (system operators) είναι χρήστες με επιπλέον δικαιώματα σχετικά με τις ενέργειές τους στο IMSLP, όπως την δυνατότητα διαγραφής άρθρων και αρχείων, προστασίας και αναίρεσης προστασίας σελιδών, μπλοκάρισμα και ξεμπλοκάρισμα διευθύνσεων IP κλπ. Οι διαχειριστές είναι υπεύθυνοι για να διατηρούν την γαλήνη και την οργάνωση στην ιστοσελίδα, καθώς και για να σιγουρεύουν ότι όλα πάνε όπως πρέπει.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε IMSLP:Διαχειριστές και IMSLP:Λίστα Επικοινωνίας Προσωπικού.

Πώς μπορώ να γίνω διαχειριστής (administrator)?

Κατ'αρχήν δεν το ζητάς έτσι απλά :P
Έπειτα, πρέπει να έχεις δείξει κάποια αφοσίωση στο IMSLP, ότι όντως δουλεύεις γι'αυτή την κοινότητα. Πρέπει επίσης να έχεις περισσότερες από τις βασικές γνώσεις για το πώς λειτουργεί ένα wiki, και να έχεις δείξει ώριμη συμπεριφορά γενικότερα. Τέλος, πρέπει να υπάρχει μια ανάγκη για έναν ακόμη διαχειριστή στο προσωπικό. Αν και μπορεί να μην πάρεις τον τίτλο του "διαχειριστή", υπάρχουν κι άλλες θέσεις στο προσωπικό που μπορεί να χρειάζονται άτομα σαν εσένα και να πληρούν τις προσδοκίες σου.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Κενές Θέσεις Προσωπικού

Είναι νόμιμο το IMSLP?

Εφόσον οι διακομιστές του IMSLP βρίσκονται στον Καναδά το IMSLP πρέπει να ακολουθεί τον Καναδέζικο Νόμο περι Πνευματικών Δικαιωμάτων. Όλες οι παρτιτούρες που υποβάλλονται στο IMSLP είτε ανήκουν στον Δημόσιο Τομέα, ή έχει δωθεί άδεια από τον ιδιοκτήτη των πνευματικών δικαιωμάτων για να υποβληθεί στο IMSLP (όπως γίνεται στην περίπτωση σύγχρονων συνθετών που θέλουν να υποβάλλουν τις συνθέσεις τους στο IMSLP).

Τι είναι ο "Δημόσιος Τομέας"?

Βασικά σημαίνει ότι οποιαδήποτε παρτιτούρα που εκδόθηκε πρίν από 50 χρόνια η περισσότερο δεν έχει πλέον πνευματικά δικαιώματα, εφόσον και η ημερομηνία θανάτου του τελευταίου συντάκτη (συνθέτη ή επιμελητή) είναι επίσης πιο πρίν από 50 χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Δημόσιος Τομέας.

Πού βρίσκεται ο διακομιστής του IMSLP?

Οι διακομιστές του IMSLP βρίσκονται στον Καναδά, και γι'αυτό το IMSLP ακολουθεί τον Καναδέζικο Νόμο περι Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Ποιός ανεβάζει τα αρχεία?

Οποιοσδήποτε μπορεί να δημιουργήσει μια σελίδα συνθέτη, έργου ή να ανεβάσει ένα αρχείο. Παρ'όλ'αυτά πρέπει να έχεις εγγραφεί στο IMSLP για να μπορέσεις να συνεισφέρεις με οποιονδήποτε τρόπο, για λόγους ασφαλείας (έτσι ώστε να μπορούμε να ανιχνεύσουμε προσθήκες, αφαιρέσεις, υποβολές, επεξεργασίες, να αφήσουμε μηνύματα κλπ).

Δεν μπορεί κάποιος απλώς να διαγράψει τα αρχεία?

Ουσιαστικά μόνο οι διαχειριστές μπορούν να διαγράψουν αρχεία. Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας απλός χρήστης είναι να αδειάσει μια σελίδα, κάτι το οποίο είναι εντελώς αναστρέψιμο από οποιονδήποτε άλλο χρήστη. Επίσης, αφού για να επεξεργαστείς μια σελίδα χρειάζεται να είσαι μέλος του IMSLP, οι διαχειριστές μπορούν να ανιχνεύσουν τους βάνδαλους και να τους απαγορεύσουν την είσοδο στην ιστοσελίδα, αν αποδειχτεί ότι έχουν ενεργήσει συστηματικά με κακές προθέσεις προς την ιστοσελίδα. Το IMSLP δεν ανέχεται βανδαλισμούς ή γενικότερα κακή συμπεριφορά.

Πώς μπορεί το IMSLP να είναι αξιόπιστο αφού ο καθένας μπορεί να το επεξεργαστεί?

Με τον ίδιο τρόπο που και η wikipedia είναι αξιόπιστη, αν και εκεί μπορούν να επεξεργαστούν άρθρα ακόμη και άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα. Οι άνθρωποι που συνεισφέρουν στο IMSLP το κάνουν επειδή θέλουν. Δεν έχουν κάτι άλλο στο μυαλό από το να συνεισφέρουν στην υπόλοιπη μουσική κοινότητα. Έτσι, κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε το επίπεδο του IMSLP όσο πιο ψηλά γίνεται, έτσι ώστε όλο και πιο πολλοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν το IMSLP και θα επωφεληθούν από την δουλειά άλλων ανθρώπων, ή θα συνεισφέρουν και αυτοί.

Τεχνικά

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ κόκκινων και μπλέ συνδέσμων?

Ένας μπλέ σύνδεσμος οδηγεί σε μια υπάρχουσα σελίδα (δηλαδή σε μια σελίδα ή κατηγορία που έχει δημιουργηθεί από έναν άλλο χρήστη και έχει περιεχόμενο), ενώ ένας κόκκινος σύνδεσμος οδηγεί σε μια σελίδα που δεν υπάρχει ακόμα. Πατώντας έναν κόκκινο σύνδεσμο μπορείτε να επεξεργαστείτε την σελίδα και να την αποθηκεύσετε. Κάνοντάς το αυτό θα κάνει όλους τους κόκκινους σύνδεσμους προς αυτή τη σελίδα μπλέ.

Πώς αναιρώ μια επεξεργασία?

Πηγαίντε στο Ιστορικό και επιλέξτε την έκδοση της σελίδες την οποία θέλετε να επαναφέρετε (δηλαδή τον αριθμό των βημάτων αναίρεσης που θέλετε να πάτε πίσω). Φορτώνετε την σελίδα, αντιγράφετε όλον τον κώδικα, και αντικαθιστάτε τον τωρινό κώδικα με τον κώδικα που μόλις αντιγράψατε. Έτσι μπορείτε να επαναφέρετε μια σελίδα της οποίας έχει διαγραφεί το περιεχόμενο (επίτηδες ή κατα λάθος).

Τι κάνω αν έχω corrupted downloads στον IE6 ή IE7?

Αν έχετε "corrupted" downloads χρησιμοποιώντας IE6 or IE7, παρακαλούμε καθαρίστε την cache του browser και δοκιμάστε ξανά, ή χρησιμοποιήστε έναν διαφορετικό browser (π.χ. Firefox ή Opera). Το πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας ενός μεγάλου bug στον ΙΕ το οποίο δεν μπορεί να λυθεί από τη δική μας μεριά. (Άρθρο με περισσότερες λεπτομέρειες)

Επεξεργασία

Πώς δημιουργώ μια σελίδα?

Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Help:Δημιουργία Σελίδων.

Πώς επεξεργάζομαι μια σελίδα?

Μπορείτε είτε να πατήσετε σε έναν κόκκινο σύνδεσμο προς τη σελίδα, που θα οδηγήσει άμεσα στην επεξεργασία της σελίδας, ή απλά πατήστε το κουμπί "επεξεργασία" στην κορυφή οποιουδήποτε άρθρου/σελίδας, και αρχίστε την επεξεργασία.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Help:Επεξεργασία Σελίδων.

Πώς διαγράφω μια σελίδα?

Οι απλοί χρήστες δεν μπορούν να διαγράψουν μια σελίδα μόνοι τους. Αν, όμως, δείτε μια σελίδα η οποία νομίζετε ότι πρέπει να διαγραφεί, τότε μπορείτε να την μαρκάρετε με το πρότυπο διαγραφής, και ένας διαχειριστής θα ενεργήσει αντίστοιχα.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Help:Διαγραφή Σελίδων (περιέχει περισσότερες πληροφορίες για το πρότυπο διαγραφής)

Τι είδους μορφοποίηση μπορώ να χρησιμοποιώ?

Υπάρχει κάποιου είδους γλώσσα "wiki" η οποία χρησιμοποιείται ευρέως μεταξύ άρθρων με την οποία θα πρέπει να είστε οικοίοι προτού αρχίσετε να επεξεργάζεστε σελίδες (αλλιώς ακόμα και η πιο απλή επεξεργασία μπορεί να είναι πολύ δύσκλη)
Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίντε στη σελίδα Help:Οδηγός/Επεξεργασία Σελίδων ή δοκιμάστε την σελίδα Help:Επεξεργασία (στο wikimedia.org) για έναν πιο λεπτομερή οδηγό.

Επιτρέπεται η χρήση HTML?

Ναι και όχι. Υπάρχει κάποια βασική μορφοποίηση wiki που πρέπει να γνωρίζετε, αλλά μπορείτε επίσης να χρησημοποιήσετε και html ή css, αν γνωρίζετε. [to be continued]

Χρήστες

Πώς γίνομαι μέλος του IMSLP?

Απλώς πατήστε στον σύνδεσμο "Λογαριασμόυ/Είσοδος]" στην πάνω-δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας, και συμπληρώστε τα στοιχεία σας.

Πώς επεξεργάζομαι την σελίδα χρήστη μου?

Όπως θα επεξεργαζόσασταν οποιαδήποτε άλλη σελίδα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα πρότυπα Βαβέλ και Μουσικοί για να δείξετε ποιές γλώσσες μιλάτε και ποιά όργανα παίζετε, και σε ποιόν βαθμό. Μπορείτε να γράψετε γενικότερα πληροφορίες για τον εαυτό σας, για τη σχέση σας με τη μουσική, τι ελπίζετε να καταφέρετε όντας μέλος του IMSLP, τι παρτιτούρες σκοπεύετε να σαρώσετε ή τι παρτιτούρες ψάχνετε κλπ.

Πώς στέλνω ένα μήνυμα σε έναν άλλο χρήστη?

Αν και δεν υπάρχουν κάποιου είδους "προσωπικά μηνύματα" στα wiki, μπορείτε να αφήσετε "σχόλια" στη σελίδα ενός άλλου χρήστη. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στον σύνδεσμο "Συζήτηση", πατήστε στο κουμπί με το σήμα της πρόσθεσης και αφήστε το σχόλιό σας. Όταν ο χρήστης ξαναμπεί στο IMSLP θα έχει ενημερωθεί ότι έχουν ένα καινούριο μήνυμα. Παρ'όλ'αυτά, ό,τι γράφετε θα είναι ορατό σε όλους, έτσι να προσέχετε τι γράφετε αν δεν θέλετε να το διαβάσει κάποιος άλλος.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την σελίδα Help:Οδηγός/Σελίδες Συνομιλίας ή Help:Σελίδα Ομιλίας (στη wikipedia)

Πώς απαντώ σε ένα μήνυμα?

Μπορείτε να απαντήσετε σε ένα μήνυμα είτε μέσω της δικής σας σελίδα ομιλίας είτε στη σελίδα ομιλίας των άλλων χρηστών. Όπως και νά'χει, παρακαλούμε να βάζετε άνω-κάτω τελείες πρίν από κάθε παράγραφο έτσι ώστε να είναι πιο δεξιά οι απαντήσεις σας, για να είναι οι σελίδες ομιλίας ευανάγνωστες και οργανωμένες.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την σελίδα Help:Οδηγός/Σελίδες Συνομιλίας ή Help:Σελίδα Ομιλίας (στη wikipedia)

Συνεισφέροντας

Πώς μπορώ να συνεισφέρω?

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το IMSLP. Από το να επεξεργαστείτε σελίδες για να διορθώσετε ορθογραφικά λάθη μέχρι να μεταφράσετε ολόκληρο το IMSLP σε μια άλλη γλώσσα, όλα τα μέλη του IMSLP θα είναι ευγνώμονα. Παρακάτω είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συνεισφέρετε στην κοινότητα:

Υποβάλλοντας μια παρτιτούρα

Αυτός είναι ο πιο κοινός τρόπος συνεισφοράς στο IMSLP. Μπορείτε είτε να υποβάλλετε ένα αρχείο που βρήκατε σε κάποια άλλη online συλλογή με μουσικές παρτιτούρες και που δεν υπάρχει ήδη στο IMSLP, είτε με το να σαρώνετε δικές σας παρτιτούρες και να τις ανεβάζετε εδώ στο IMSLP (αλλά και στις δύο περιπτώσεις, παρακαλούμε να σιγουρευτείτε ότι η παρτιτούρα είναι σε έναν από τους αποδεκτούς τύπους αρχείων του IMSLP)
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα IMSLP:Συνεισφέροντας Παρτιτούρες (και τη σελίδα IMSLP:Σαρώνοντας Παρτιτούρες αν σαρώνετε τις δικές σας παρτιτούρες)

Συζητώντας για ένα κομμάτι

Όπως αναφέρεται και στην πρώτη παράγραφω του FAQ, [to be continued]

Διορθώνοντας μια σελίδα

Αν έχετε παρατηρήσει ένα ορθογραφικό λάθος, μια λάθος ημερομηνία ή αν ξέρετε κάτι που δεν είναι γραμμένο στις πληροφορίες ενός έργου, είστε ελεύθεροι να επεξεργαστείτε την σελίδα και να διορθώσετε ό,τι πιστεύετε ότι χρειάζεται διόρθωμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς, παρά το γεγονός ότι πολλή προσπάθεια καταβάλλεται για να αποφευχθούν λάθη όταν γράφονται μεγάλα άρθρα, είναι σχεδόν αναπόφευκτο το να υπάρχουν λάθη, και είναι ευθύνη όλων μας να τα διορθώσουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες στην συντήρηση του IMSLP επισκεφτείτε τη σελίδα IMSLP:Συντήρηση.

Μεταφράζοντας σε μια άλλη γλώσσα

Αυτός είναι ο πιο δύσκολος, χρονοβόρος και αφοσιωτικός τρόπος με τον οποίο μπορεί κάποιος να συνεισφέρει στο IMSLP.
Ενώ το να αναλάβει κάποιος ολόκληρη την μετάφραση του IMSLP μπορεί να είναι μια τεράστια δουλειά, με το "μετάφραση" δεν εννοούμε μόνο αυτό. Εννοούμε να βοηθήσετε άλλους χρήστες να μεταφράσουν το IMSLP. Για παράδειγμα, αν μιλάτε Γαλλικά, και δείτε ότι μια σελίδα δεν έχει μεταφραστεί στα Γαλλικά, τότε μπορείτε εσείς να μεταφράσετε μονάχα αυτή τη μία σελίδα. Άλλοι χρήστες θα δούν τι κάνατε και θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Έτσι, αργά αλλά σταθερά το IMSLP θα γίνει όσο γίνεται και πιο "Διεθνές" (όπως υποδεικνύει και ο τίτλος).
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα IMSLP:Διεθνοποίηση.

Δίνοντας ιδέες

Ακόμα και η πιο απλή ιδέα μπορεί να είναι συνεισφορά προς το IMSLP. Το ίδιο το IMSLP ξεκίνησε σαν ιδέα, και εξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα. Και δεν εξελίχθηκε μόνο του, αναπτύχθηκε μέσα από κριτικές, προτάσεις και βελτιώσεις από τους ανθρώπους που επισκέφτονταν την ιστοσελίδα. Αν νομίζετε ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει πιο εύκολα, γρήγορα ή καλύτερα, είστε ελεύθεροι να ενημερώσετε έναν από τους διαχειριστές γι'αυτό, και να είστε σίγουροι ότι η ιδέα σας θα συσκεφτεί από τους διαχειριστές όσο το δυνατόν συντομότερα.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές πηγαίνοντας σε αυτή τη σελίδα

Βοηθώντας να γίνει πιο γνωστό το IMSLP

Μπορείτε να βοηθήσετε να γίνει το IMSLP πιο γνωστό απλώς με το να το πείτε στους φίλους σας, να αναφέρετε το IMSLP στο μάθημα μουσικής, με το να συνδέσετε στην αντίστοιχη σελίδα του IMSLP από τη σελίδα για έναν συνθέτη/κομμάτι στη wikipedia ή σε μια άλλη ιστοσελίδα, ή απλώς με το να επικοινωνήσετε με άλλες ιστοσελίδες και να συνεργαστείτε μαζί τους, όπως γίνεται με το PianoSociety.com (και τώρα όλες τους οι ηχογραφήσεις έχουν έναν σύνδεσμο προς τις αντίστοιχες σελίδες στο IMSLP και εμείς προς τις δικές τους σελίδες). Αυτό αναμένεται να αυξήσει την κίνηση στο IMSLP σημαντικά.
Βλέπε επίσης τις σελίδες IMSLP:Σύνδεση Με Άλλα Προγράμματα και IMSLP:Collaborations

Κάνοντας mirror του IMSLP

Τι ακριβώς είναι το mirroring; Τι είδους λογισμικό χρειάζομαι;

Only the static files are mirrored; there will be no dynamic content. Therefore any web server is fine. I would recommend Lighttpd if you have not decided on one yet.

Μπορώ να επιλέξω ένα απόλυτο bandwidth αντί για ποσοστιαίο του συνολικού bandwidth;

No unfortunately. This would be extremely hard to monitor from the main server. You will have to monitor the bandwidth usage yourself. There will be a way for you to temporarily disable traffic redirect to your mirror, but it should only be used in emergency situations, and not regularly (or the bandwidth specified would be pointless).

Πώς μπορώ να ανεβάσω παρτιτούρες?

Πρέπει πρώτα να ελέγξετε αν η παρτιτούρα που πρόκειτε να ανεβάσετε δεν έχει ήδη ανεβαστεί. Μετά, πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχει ήδη η σελίδα του συνθέτη του οποίου είναι το κομμάτι στο IMSLP. Άν δεν υπάρχει, πρέπει να δημιουργήσετε μια σελίδα συνθέτη πρώτα. Έπειτα πρέπει να δημιουργήσετε την αντίστοιχη σελίδα έργου για την παρτιτούρα, και τέλος ανεβάζετε την παρτιτούρα στην σελίδα έργου.
Λεπτομερείς οδηγίες μπορούν να βρεθούν στη σελίδα IMSLP:Οδηγός Υποβολής Παρτιτούρων


Μπορώ να ανεβάσω τα δικά μου κομμάτια?

Φυσικά :) Εφόσον έχετε χορηγήσει στην σύνθεσή σας μια από τις επιτρεπόμενες άδειες.
Για περισσότερες πληροφορίες στις άδειες CreativeCommons επισκεφτείτε τη σελίδα IMSLP:Creative Commons Και Performance-Restricted Άδειες

Τι θα γίνει αν έχω ήδη χορηγήσει μια άλλη άδεια στο έργο?

Μπορείτε απλά να επαναεκδόσετε την σύνθεσή σας κάτω από μια Creative Commons ή Performance Restricted άδεια. Αν και οι δύο άδειες είναι ελεύθερες και δωρεάν, τότε οι χρήστες του αρχείου θα μπορούν αν επιλέξουν με ποιά από τις δύο άδειες θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αρχείο.

Γιατί διαγράφηκε η υποβολή μου?

Μπορείτε να ψάξετε τον λόγο διαγραφής της σελίδας σας στην σελίδα αρχείου διαγραφών. Όταν αυτό το πρόβλημα διορθωθεί, θα μπορείτε να βρείτε τις διαγραφές στην λίστα παρακολούθησής σας, η οποία θα καταγράφει μόνο σελίδες στις οποίες έχετε υποβάλλει αρχεία. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν η υποβολή σας έχει διαγραφεί, η συνεισφορά σας στο IMSLP εκτιμάται πολύ :) Όλοι κάνουν λάθη μερικές φορές, και οι διαχειριστές είναι εδώ για να τα διορθώσουν. Η διαγραφές δεν είναι ποτέ για προσωπικούς λόγους.

Τι κάνω αν βρώ σελίδες που λείπουν σε ένα αρχείο ή άλλα λάθη;

Μπορείτε απλώς να επεξεργαστείτε την σελίδα και να προσθέσετε μια σημείωση στο πεδίο "Διαφ. Σημειώσεις" ("Misc. Notes" στα Αγγλικά) του αρχείου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα μήνυμα στην σελίδα συνομιλίας του μέλους που υπέβαλε το αρχείο, αλλά να θυμάστε ότι τις περισσότερες φορές τα αρχεία δεν σαρώνονται από τον υποβολέα, έτσι ο χρήστης που υπέβαλε το αρχείο μπορεί να μην μπορεί να κάνει κάτι για το πρόβλημα που βρήκατε. Όμως, μπορεί να μπορούν άλλα άτομα, γι'αυτό το να προσθέσετε μια σημείωση στο σελίδα του αρχείου είναι πιο σημαντικό.
Επιπλέον, αν η σελίδα που λείπει είναι μέρος του Bach-Gesellschaft Ausgabe project, μπορείτε επίσης να το αναφέρετε σε αυτή τη σελίδα.